Морковен тарт с манго

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3153k6563
Морковен тарт с манго4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Морковен тарт с манго е ново и различно сладко изкушение, което определено искате да опитате."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • моркови - 250 г настъргани
  • кисело мляко - 130 г
  • захар - 130 г
  • олио - 90 мл
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилова захар - 20 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мед 1ч.л
  • За крема
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л. с връх
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло краве - 1/2 с.л.
  • манго - 1 бр. голям или 2 бр. малки плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбиваме яйцата със захарта и ваниловата захар.

След това прибавяме киселото мляко и олиото.

Пресяваме брашното с бакпулвера и също ги прибавяме.

Разбъркваме с миксера добре. Накрая прибавяме настърганите на ситно ренде моркови и ги разбъркваме с шпатула.

Получената смес разпределяме във форма за тарт и печем на 180 °C за 45 минути.

След като изстине основата, смесваме топло прясното мляко с меда и я заливаме, като оставяме отстояние от борда.

Сладкарският крем приготвяме, като в купа разбъркваме жълтъка, водата и брашното да стане на кашичка.

На котлона в касерола сипваме и стопляме млякото и захарта, след това добавяме кашата и буркаме.

Накрая добавяме ванилията и маслото. Заливаме тарта с готовия крем равномерно и прибираме в хладилника за 2 часа.

Преди поднасяне белим и режем мангото на полумесеци и ги редим върху сладкия тарт.

Насладете се на морковен тарт с манго.

Вижте още как се прави блат за пай. Разгледайте и още вкусни рецепти за сладки пайове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: