Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и правим кладенче. Слагаме продуктите и изчакваме маята да се угаси. Замесваме тесто и оставяме да почине половин час.
Разделяме тестото на осем топки и разточваме тънки кори. Всяка кора мажем с разтопеното масло и ръсим със сирене.
Две по две налагаме корите и ги завиваме на руло, което режим на пънчета от по 4-5 см всяко.
Нареждаме ги в намаслена тава и оставяме за още половин час да втасат.
Преди да ги сложим във фурната, мажем всяка розичка с добре разбито яйце.
Печем тутманика в предварително загрята фурна на 180 ° за около 25 мин.
Сервирайте тутманик розички с чаша айрян или компот и се насладете!
Добър апетит!
Вижте още вкусни и пухакви рецепти за милинки, както и прочетете още съвети как се прави тутманик.