Тутманик розички

Тутманик розички
Снимка: Ваня Чалаканова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Сервирайте тутманик розички с чаша айрян или компот и се насладете!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 250 г
  • топла вода - 100 мл
  • мая - 1 кубче / суха мая - 14 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 150 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 250 г
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче. Слагаме продуктите и изчакваме маята да се угаси. Замесваме тесто и оставяме да почине половин час.

Разделяме тестото на осем топки и разточваме тънки кори. Всяка кора мажем с разтопеното масло и ръсим със сирене.

Две по две налагаме корите и ги завиваме на руло, което режим на пънчета от по 4-5 см всяко.

Нареждаме ги в намаслена тава и оставяме за още половин час да втасат.

Преди да ги сложим във фурната, мажем всяка розичка с добре разбито яйце.

Печем тутманика в предварително загрята фурна на 180 ° за около 25 мин.

Сервирайте тутманик розички с чаша айрян или компот и се насладете!

Добър апетит!

Вижте още вкусни и пухакви рецепти за милинки, както и прочетете още съвети как се прави тутманик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: