Начин на приготвяне
Затоплете леко водичката и в нея разтворете захарта, маята и 4 с.л. брашно. Така приготвената рядка кашичка покрийте с кърпа и оставете за 7-8 минути на топло.
Към шупналата мая пресейте директно брашното, сложете соевото мляко, морската ситна сол и 40 мл от олиото.
Замесете гладко тесто, като си ръсвате още брашно и още от мазнината, докато спре да ви лепне по пръстите и по плота.
Разделете тестото на 5 части и всяка оформяйте на топка, намазвайте обилно с олио и с пръсти разтегляйте на кора (може и да разточвате). Поръсвайте с едра сол и ситни парченца тофу и завивайте на рулце. Всяко руло засуквайте леко и подреждайте в покрита с хартия за печене кръгла тавичка, завивайки още веднъж на охлюв.
Тавичката с диаметър -23.5 см.
Поставете във включена на 45 градуса фурна за 30 минути или до утрояване на обема.
Поръсете обилно с едра люспеста сол и увеличете фурната до 165 градуса. Печете така около 30 минути или до суха клечка.
След като извадите от фурната, намажете тутманика с още олио и напръскайте с вода. Завийте го с кърпа за 10 минути, след което е готов за консумация - топъл или вече изстинал - прекрасен, бърз и лесен!
Добър апетит!