Начин на приготвяне
Сварявате картофите на котлона в подсолена вода. След като са готови, ги отцеждате от водата и ги оставяте да се охладят.
Обелвате ги и ги нарязвате на кубчета. На дъното на тавата намазвате с масло и ги изсипвате.
Нарязвате пресния лук на ситно и го запържвате в малко малко масло. След като омекне, го добавяте към картофите. Там добавяте яйцата, натрошеното сирене и подправките.
Разбърквате всичко и го разстилате равномерно в тавата.
Печете запеканката с картофи във фурна на 220 °C, докато леко се зачерви.
Добавяте върху запеканката с картофи и пресен лук настъргания кашкавал и връщате във фурната.
Вижте още идеи за свежи пролетни запеканки, както и вижте как правилно да почиствате пресните картофи.