Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с картофи и пресен лук на фурна

Свинско месо с картофи и пресен лук на фурна

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Свинско месо с картофи и пресен лук на фурна
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • картофи - 600 г
  • лук - 1 връзка зелен
  • домати - 1 - 2 бр.
  • сол - 1 с.л
  • олио - 3 - 4 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на средни парчета по вкуса ви. Наредете ги в намаслена тава. Обелете, измийте и нарежете картофите на кубчета.

Добавете ги към месото. Измийте и нарежете на ситно лука и го прибавете. Измийте и обелете доматите.

Настържете ги на ренде и ги сложете в тавата. Подправете на вкус със сол и смлян черен пипер. Печем в загрята фурна на 200 градуса под фолио.

Пробвайте месото, когато се къса лесно, е готово. Махнете фолиото и запечете за няколко минути отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: