Мързелива ягодова торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Мързелива ягодова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Не вярвайте на заглавието, никой не е прекалено мързелив, че да не иска да хапне ягодова торта"

Необходими Продукти

  • ягоди - 300 г
  • сметана - 300 г
  • желатин - 15 г
  • захар - 120 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • блатове - 2 бр. готови, за торта
  • сладко от ягоди - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват от дръжките и се пасират заедно със захарта. Желатинът се накисва във вода и след като набъбне, се добавя в ягодовото пюре.

Сместа се оставя за 10 минути и се загрява на бавен огън, без да кипва. Оставя се да се охлади.

Сметаната се разбива с ванилията и пудрата захар. Добавя се ягодовото пюре.

Блатът се слага в ринг за торта и отгоре се слага ягодовата смес. Оставя се да се стегне в хладилника, като посредата на охлаждането отгоре се слага вторият блат и се покрива с ягодово сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: