Начин на приготвяне
Сиропът приготвяте, като водата и захарта слагате на котлона да заврaт. След това добавяте канелата и оставяте да се охлади.
Желатинът разтваряте в 6 с.л. хладка вода.
Млякото слагате на котлона да заври.
Добавяте ванилията. Разбивате яйцата със захарта. Добавяте брашното.
Млякото смесвате с яйчената смес и слагате на котлона, докато яйченият крем се сгъсти, като бъркате постоянно.
След като махнете от котлона, добавяте маскарпонето, а после и желатина. Кремът оставяте да изстине.
Нарязвате козунака на тънки филийки и подреждате в тава половината. Поливате с половината сироп. Покривате с едната част от крема. Слагате още един слой козунак, сиропирате и намазвате с останалия крем.
Поръсвате с какао сладкиша с козунак и маскарпоне.
Вижте всички вкусни сладкиши с козунак и няколко супер идеи какво да правите със стария козунак.