Начин на приготвяне
Готовото втасало козуначено тесто сложете в намазнена тава, като го заравните. Сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна. Получената платка разделете на 2 отделни блата, след като се охлади.
За крема Маскарпоне разбийте жълтъците до побеляване заедно със захарта. Отделно разбийте на сняг белтъците и внимателно ги съединете с жълтъчната смес. Накрая постепенно разбъркайте с Маскарпонето и рома, докато се получи хомогенна консистенция на крема.
Сложете в подходящ поднос единия козуначен блат и го напръскайте с ром или прясно мляко. Намажете обилно с крем, втори блат, отново напръскайте и добре загладете цялата торта с останалия крем.
Отгоре полейте с карамелен сироп, приготвен от разтопена захар, вода и малко масло. Направете и друга украса по желание.