Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Нискокалорични гофрети

Нискокалорични гофрети

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5374k1k6
Нискокалорични гофрети
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Гарнирайте нискокалоричните бъбъл гофрети според вашите предпочитания и вкус. На мен ми харесват с крем мед и плодове."

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 200 г
  • яйца - 2 бр. + белтъците на 2 бр. яйца
  • банани - 3 бр.
  • прясно мляко - 60 мл (ядково)
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • кокосово масло - за намазване на гофретника
  • За гарниране
  • мед
  • течен шоколад - без захар
  • плодове - според предпочитанията
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смиламе овесените ядки на брашно. Към тях прибавяме бананите, начупени на парчета, яйцата, белтъците, ванилията. Блендираме отново.

Към вече получената смес добавяме бакпулвер и мляко. Разбъркваме с лъжица добре. В случай че сместа се е получила прекалено гъстичка, добавете още малко мляко.

Включете гофретника да загрее. Намажете плочите с кокосово масло с помощта на четка. С малко черпаче гребнете от сместа и покрийте равномерно плочата. Печете апетитните гофрети до готовност.

Аз лично ползвах бъбъл гофретник, стават и с всякакъв.

Гарнирайте нискокалоричните бъбъл гофрети според вашите предпочитания и вкус. На мен ми харесват с крем мед и плодове.

Да ви е сладко!

Вижте също как да не ви залепва гофретата при печене, както и тези уникални идеи за гарниране на гофретки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: