Начин на приготвяне
В блендер смиламе овесените ядки на брашно. Към тях прибавяме бананите, начупени на парчета, яйцата, белтъците, ванилията. Блендираме отново.
Към вече получената смес добавяме бакпулвер и мляко. Разбъркваме с лъжица добре. В случай че сместа се е получила прекалено гъстичка, добавете още малко мляко.
Включете гофретника да загрее. Намажете плочите с кокосово масло с помощта на четка. С малко черпаче гребнете от сместа и покрийте равномерно плочата. Печете апетитните гофрети до готовност.
Аз лично ползвах бъбъл гофретник, стават и с всякакъв.
Гарнирайте нискокалоричните бъбъл гофрети според вашите предпочитания и вкус. На мен ми харесват с крем мед и плодове.
Да ви е сладко!
Вижте също как да не ви залепва гофретата при печене, както и тези уникални идеи за гарниране на гофретки.