Начин на приготвяне
Първо пригответе двата соса за пастата. Първо започнете с доматения сос. Настържете моркова и наситнете една глава лук. Нарежете 2-3 скилидки чесън.
Загрейте зехтина. Задушете лука с моркова, като сипете малко студена вода. Когато поомекнат, добавете каймата и запържете, за да стане на трохи. Прибавете доматите и чесъна, подправките и сол на вкус.
Пуснете вътре щипка захар, за да убие киселинността на доматите. Оставете соса да се готви няколко минути, не е необходимо да е твърде гъст.
Пригответе Бешамела. Загрейте маслото с лъжица олио и добавете брашното. Когато брашното вече промени цвета си, сипете на тънка струя млякото, като не бива да спирате да бъркате.
Когато Бешамелът се сгъсти, добавете черен пипер, пармезан и сол на вкус.
На дъното на правоъгълна тава за печене сипете половината от доматения сос. Отгоре разпределете равномерно прясната паста. Върху талиателите сипете бешамела, след това покрийте с останалия доматен сос.
Поръсете с настъргана моцарела и пармезан.
Включете фурната на 200 градуса. Изпечете ястието за 20-25 минути, докато се получи хубава златиста коричка.
Поднесете с пресен босилек за разкош и чаша хубаво вино.
Талиателите с кайма и доматен сос на фурна са готови.
Коментари