Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шницели»Шницел по Виенски 2 вариант

Шницел по Виенски 2 вариант

Ипек МехмедИпек Мехмед
Новак
1411616171
Шницел по Виенски 2 вариант
Снимка: Ипек Мехмед
1 / 2
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Класическият виенски шницел може да се приготви и така - по тази лесна рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 150 г свинско бон филе
  • брашно - 8 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 30 г
  • олио - 20 мл
  • масло - 5 г
  • магданоз - 4 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква и се овкусява с черния пипер и солта.

Панира се последователно в брашно-яйце-галета.

Преди да се изпържи, се прави решетка върху филето с обратната страна на ножа. Пържи се до златисто в загрята мазнина.

Поднася се с топка масло оваляна в магданоз и подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: