Начин на приготвяне
В дълбока купа разбиваме яйцата (ВАЖНО е да са на стайна температура). Добавяме една супена лъжица сол.
След това добавяме киселото мляко заедно със содата. Може да си добавите содата в купата на киселото мляко и да изчакате да шупне.
След това разбивате до получаване на гладка смес.
В купата добавяте брашното постепенно, като гледате от колко точно количество брашно се нуждаете.
Трябва да се получи меко, леко лепкаво тесто. След като се оформи тестото за мекици, се оставя да почине 15-20 минутки.
В тиган загрявате мазнина.
Започвате да оформяте малки мекици. За целта си намазвате леко ръцете с малко олио, започвате от средата и разтягате тестото.
Пържите лесните содени мекички в тиган от двете страни до златисто.
Приятен апетит и вижте още съвети как мекиците да не стават мазни и опитайте нашите мекици със сирене.
Коментари
1 СУПЕНА лъжица сол?!!!