Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на дребно зеления лук. Сложете го в дълбок тиган със загрято олио, да се задуши.
След като омекне, прибавете измитите и нарязани листа манголд.
Когато омекне, прибавете нарязания стрък зелен чесън.
Овкусете със сол, червен и черен пипер. Разбъркайте и прибавете доматите.
Докато готвите зелениите, сварете пастата в подсолена вода.
Свареното критараки отцедете и прехвърлете при задушените зелении. Разбъркайте и ако прецените, може да налеете мако от водата, в която се е варила пастата.
Пролетното ястие се хапва още докато е топло.
По желание може да поръсите критараки със зелении с настърган кашкавал. Опитайте!
Вижте също как да си направите критараки с пиле или вкусно критараки с гъби.