Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Критараки със зелении

Критараки със зелении

редакция:
Критараки със зелении
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пролет е - време е да се хванем за зелен и да опасем градината. Критараки със зелении е много, много вкусно предложение за здраве."

Необходими Продукти

  • зелен лук - 2 връзки
  • зелен чесън - 1 стрък
  • манголд - 200 г листа
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 1/2 ч.ч. смлени консервирани
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • критараки - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на дребно зеления лук. Сложете го в дълбок тиган със загрято олио, да се задуши.

След като омекне, прибавете измитите и нарязани листа манголд.

Когато омекне, прибавете нарязания стрък зелен чесън.

Овкусете със сол, червен и черен пипер. Разбъркайте и прибавете доматите.

Докато готвите зелениите, сварете пастата в подсолена вода.

Свареното критараки отцедете и прехвърлете при задушените зелении. Разбъркайте и ако прецените, може да налеете мако от водата, в която се е варила пастата.

Пролетното ястие се хапва още докато е топло.

По желание може да поръсите критараки със зелении с настърган кашкавал. Опитайте!

Вижте също как да си направите критараки с пиле или вкусно критараки с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: