Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Ориз със зелении и свинско

Ориз със зелении и свинско

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Ориз със зелении и свинско
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
29/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Ориз със зелении и свинско, който се налага да сготвите, защото мъжът ви току-що видя рецептата"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 голяма купа
  • спанак - 1 голяма купа
  • магданоз - 1 връзка
  • свинско месо - 800 г
  • ориз - 400 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 70 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се залива с вряла вода и се оставя да промени цвета си. Отцежда се и се измива със студена вода. Нарязва се на ситно.

Свинското месо се нарязва на кубчета. Лукът се почиства и нарязва на ситно. В голям тиган се слага олиото да загрее. И зелениите и ориза носят на мазно.

Добавя се свинското да се запържи. Добавят се копривата и лукът. Добавя се и ориза да се запържи. Разбърква се.

Спанакът се измива и се нарязва на лентички. Магданоза се измива и нарязва на ситно. Слагат се в дълбока тава. Заливат се с вряла вода.

Аз си затоплям на бързоварка. Добавят се запържените продукти. Овкусява се с чубрица, черен пипер и сол, като сол също може да се сложи повечко. Разбърква се. Пече се във фурната.

Когато оризът със свинско е почти готов, се разбърква, ако е необходимо, се добавя още вода и се връща във фурната за още 15 минути.

Вкусна гозба за цялото семейство е този ориз със зелении и свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: