Начин на приготвяне
Копривата се залива с вряла вода и се оставя да промени цвета си. Отцежда се и се измива със студена вода. Нарязва се на ситно.
Свинското месо се нарязва на кубчета. Лукът се почиства и нарязва на ситно. В голям тиган се слага олиото да загрее. И зелениите и ориза носят на мазно.
Добавя се свинското да се запържи. Добавят се копривата и лукът. Добавя се и ориза да се запържи. Разбърква се.
Спанакът се измива и се нарязва на лентички. Магданоза се измива и нарязва на ситно. Слагат се в дълбока тава. Заливат се с вряла вода.
Аз си затоплям на бързоварка. Добавят се запържените продукти. Овкусява се с чубрица, черен пипер и сол, като сол също може да се сложи повечко. Разбърква се. Пече се във фурната.
Когато оризът със свинско е почти готов, се разбърква, ако е необходимо, се добавя още вода и се връща във фурната за още 15 минути.
Вкусна гозба за цялото семейство е този ориз със зелении и свинско.