Начин на приготвяне
За приготвянето на меко и пухкаво тесто за пица в малка купа смесете топлата вода с захарта и маята. Разбъркайте и оставете настрана за 5-10 минути, докато маята започне да се пени.
В голяма купа смесете брашното и солта. Направете малка ямка в средата и изсипете активираната мая, заедно със зехтина. Постепенно започнете да смесвате брашното с течността, докато получите тесто.
Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете около 10 минути, докато стане гладко и еластично. Ако е нужно, добавете малко брашно, но внимавайте да не го направите твърдо.
Сложете тестото в леко намазана с олио купа и покрийте с чиста кърпа. Оставете да втаса на топло място за около 1-1.5 часа или докато удвои обема си.
Когато домашното тестото за пица е готово, го премесете леко, за да изгоните въздуха, и го разделете на 2 части, ако искате по-тънка пица, или на 1 за по-дебела. Разточете на желаната форма и поставете върху хартия за печене.
Добавете любимите си продукти за пица и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 10-15 минути, или докато краищата са златисти и хрупкави.
А знаете ли колко калории има в парче пица?