Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Перфектният крем карамел с декорация

Перфектният крем карамел с декорация

Denis BiserovDenis Biserov
Чирак
46492117
Перфектният крем карамел с декорация
Снимка: Denis Biserov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Специалните поводи изискват специални декорации - този крем карамел е перфектен, класически и наслада за окото."

Необходими Продукти

  • За карамела
  • захар - 50 г
  • вода - 20 мл
  • За крема
  • захар - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 1 ампула
  • яйца - 3 бр.
  • За декорацията
  • захар - 30 г
  • вода - 10 г
  • мента - 1 стрък
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

1 стъпка - карамел

На средна температура, пуснете да се карамелизира 50 гр захар, към нея добавете 10 мл вода, когато стане оранжев карамел, махнете от котлона, веднага след това го разпределете по шоличките, докато още е течен, и го оставете да изстине за 10 мин.

2 стъпка - крем

В средно голяма купа чукнете 3 яйца и ги разбийте, добавете 50 г захар и бъркайте здраво, когато се смесят добре, добавете ванилията и прясното мляко и отново разбъркайте.

Сега разпределете в шоличките по равно, сложете шоличките в тава и добавете топла, но не вряла вода до малко над половината на шоличките. Сега печем на 150 °C за 40 мин без вентилатор, когато крем карамелът е готов, го оставете за 20 мин да изстине.

3 Стъпка - декорация

Направете същият карамел като в стъпка 1, вземете алуминиево фолио, и разпънете един лист, след това върху него изсипете горещия карамел, като формата на декорацията за крем карамел ще зависи от това как сте го разпределили. Важно е да не е на дебел слой, изчакайте го да изстине и отлепете от фолиото.

Да ви е сладко с перфектния крем карамел с декорация - идеален за всеки по-така повод :)

Вижте още на колко точно градуса да печем крем карамел, както и разберете и защо крем карамелът може да залепне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: