Начин на приготвяне
В голяма купа сложете парчетата месо и добавете всички подправки, скълцана скилидка чесън, бирата и меда.
Масажирайте леко свинските гърди и оставете покрито в хладилника за 2 часа, след което го извадете и оставете на стайна температура за 30 минути.
Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тава. Ползвах глинена тава, вие ако нямате, ползвайте метална.
Върху лука поставете месото, сипете цялата бирена марината, разбъркайте и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Печете на 200 °C за 1 час, след което махнете фолиото и запечете гърдичките до златисто-кафяв цвят за още 10-15 минути.
Преди поднасяне на крехко свинско печено с мед и бира по желание поръсете с магданоз и изстискайте отгоре половин лимонче за разкош!
Да ви е вкусно с това апетитно печено свинско!
Източник: Блогът на Сия Рибагина
Коментари