Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Крехко свинско печено с мед и бира

Крехко свинско печено с мед и бира

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7589k2k5
Крехко свинско печено с мед и бира
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Перфектните сладки и сочни свински гърдички, изпечени с бира и много настроение за хапване."

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1кг
  • бира - 250 мл
  • мед - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кромид лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимон - 1/2 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете парчетата месо и добавете всички подправки, скълцана скилидка чесън, бирата и меда.

Масажирайте леко свинските гърди и оставете покрито в хладилника за 2 часа, след което го извадете и оставете на стайна температура за 30 минути.

Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тава. Ползвах глинена тава, вие ако нямате, ползвайте метална.

Върху лука поставете месото, сипете цялата бирена марината, разбъркайте и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Печете на 200 °C за 1 час, след което махнете фолиото и запечете гърдичките до златисто-кафяв цвят за още 10-15 минути.

Преди поднасяне на крехко свинско печено с мед и бира по желание поръсете с магданоз и изстискайте отгоре половин лимонче за разкош!

Да ви е вкусно с това апетитно печено свинско!

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвайте със същата марината да изпечете заедно ребърца и крилца стават супер
30.04.2025 14:14
2
Анонимен
Анонимен
Звучи прекрасно,ще пробвам, колко бира ще замине...По същия начин правя,вратните пържоли,като вместо бира слагам червено вино, стават божествени,
30.04.2025 14:11
2
Анонимен
Анонимен
Изглежда, предполагам и съм сигурна че ще е вкусно, и ще го правя. Сега. Веднага!
30.04.2025 07:34
1