Начин на приготвяне
Пресният лук и чесън се почиства, измива и нарязва на ситно.
Спанакът за баницата се измива, изцежда от водата и нарязва на едро.
Копривата за баницата се почиства от дръжките, измива се и се изцежда от водата.Не се попарва, като се обработва с ръкавици.
Листата от червено цвекло се измиват и нарязват на едро.
Джодженът се почиства от дръжките, измива се и изцежда от водата.
Домашното бадемово сирене се натрошава на едро.
Взимат се по три кори, слагат се идна върху друга, като горната кора се намазва с олио по краищата.
Върху кората се слага пресен лук, пресен чесън, спанак, коприва, листа от цвекло и джоджен.
Отгоре се поръсва с домашно бадемово сирене и хималайска сол 1 щипка.
Кората се завива на руло, като двата края на рулото се подгъват навътре.
Рулата се нареждат върху намазана с олио плитка тава.
Отгоре се намазват с олио.
Печем великденската веган баница с коприва и цвекло 50 мин. на 160 градуса на вентилатор.
Важно е да знаете какво съдържа спанакът и също как се чисти коприва.