Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Великденска веган баница с коприва и цвекло

Великденска веган баница с коприва и цвекло

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7295k3k9
Великденска веган баница с коприва и цвекло
Снимка: Мария Божилова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Богата зелена великденска веган баница с коприва и цвекло с вкус на пролет."

Необходими Продукти

  • пресен лук - 1 вр.
  • пресен чесън - 1 вр.
  • спанак - 250 г листа
  • коприва - 150 г
  • листа от цвекло - 150 г
  • джоджен - 1/2 вр.
  • домашно бадемово сирене - 150 г
  • хималайска сол - по 1 щипка на кора
  • олио - за намазване
  • кори - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук и чесън се почиства, измива и нарязва на ситно.

Спанакът за баницата се измива, изцежда от водата и нарязва на едро.

Копривата за баницата се почиства от дръжките, измива се и се изцежда от водата.Не се попарва, като се обработва с ръкавици.

Листата от червено цвекло се измиват и нарязват на едро.

Джодженът се почиства от дръжките, измива се и изцежда от водата.

Домашното бадемово сирене се натрошава на едро.

Взимат се по три кори, слагат се идна върху друга, като горната кора се намазва с олио по краищата.

Върху кората се слага пресен лук, пресен чесън, спанак, коприва, листа от цвекло и джоджен.

Отгоре се поръсва с домашно бадемово сирене и хималайска сол 1 щипка.

Кората се завива на руло, като двата края на рулото се подгъват навътре.

Рулата се нареждат върху намазана с олио плитка тава.

Отгоре се намазват с олио.

Печем великденската веган баница с коприва и цвекло 50 мин. на 160 градуса на вентилатор.

Важно е да знаете какво съдържа спанакът и също как се чисти коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: