Начин на приготвяне
Булгурът се накисва в гореща вода поне 40 минути.
Копривата се залива с гореща вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Нарязва се и лукът.
В сгорещено олио се запържва лукът, а после се добавят копривата и подправките. Разбърква се хубаво, докато остане само на мазнина.
Сваля се от котлона и се оставя да изстине.
Когато това стане, идва ред за навиването на баницата.
Корите се разстилат и на късата част се слага от плънката. Хващат се 2 листа и се навива на руло. Поставя се в намазнена тава и така се продължава до изчерпване на плънката и корите.
Баницата се намазва леко с олио и се пече в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Когато се извади, се напръсква с вода и се покрива с кърпа.