Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Домашен дюнер с кайма

Домашен дюнер с кайма

Домашен дюнер с кайма
Снимка: Албена Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Мъжете вкъщи ще са ви благодарни за тези домашни дюнери с кайма."

Необходими Продукти

  • арабски хляб - 4 бр.
  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава
  • айслберг - 3 листа
  • домати - 2 бр.
  • краставици - 1/2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен лук - 1/2 по желание
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • За соса
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 с.л.
  • сол - по вкус
  • черен пипер - по вкус
  • лимонов сок - 10 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовката на зеленчуците.

Измийте ги, обелете и нарежете всеки зеленчук с предпочитаната от вас големина.

Могат да се охладят леко, за по-свеж ефект.

Приготвяне на каймата:

Загрейте олиото в дълбок тиган.

Запържете лука до златисто, добави чесъна.

Прибавете каймата и я раздробете с вилица.

Гответе я около 7–10 минути или до пълно сготвяне.

Добавете подправките и разбъркайте добре.

Свалете каймата от котлона.

Пристъпете към приготвянето на соса:

Смесете съставките - майонеза, кисело мляко, чесън, копър, сол, черен пипер и лимонов сок, и разбъркате до получаването на хомогенна смес.

Приберете соса в хладилника до сервиране.

Започнете да сглобявате дюнерите.

Загрейте плоските питки на сух тиган или с малко масло.

Върху всяка питка поставете пласт кайма, след това зеленчуци и сос.

Завийте питката като джоб или руло, като долния край може да се прегъне навътре.

По желание запечете завития дюнер за кратко отгоре и отдолу за хубави линии.

Сервирайте домашните дюнери с кайма, докато са топли, с чаша студен айран или плодов сок.

Ако сте на малко по-здравословно хранене, погледнете тези идеи за безглутенов дюнер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: