Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заешко филе по провансалски

Заешко филе по провансалски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Заешко филе по провансалски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • заешко месо - 4 парчета филе от бут
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сланина - 20 г
  • чесън - 1/2 скилидка
  • червено вино - 1 ч.ч. /може и бяло/
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте заешкото филе, шпиковайте го с парченцата сланина, посолете, поръсете с черен пипер и задушете в олиото около 20-30 минути.

10-тина минути преди поднасяне, добавете виното, доматеното пюре и счукания чесън.

Задушете под похлупак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: