Начин на приготвяне
Пускаме фурната да загрява на 200°С и приготвяме тавичка с хартия за печене.
Смесваме киселото мляко със содата и солта да шупнат. Всички останали съставки слагаме в дълбок съд.
Изсипваме киселото мляко при тях и разбъркваме за кратко с дървена лъжица или докато се получат едри топчета влажно тесто.
Тестото оформяме на топка и слагаме в тавичката, ако е много лепкаво, слагаме още мъничко брашно, така че да може да се оформи, и слагаме да се пече във фурната. Печем около 35 минути или до златисто-кафяво.
Изваждаме и слагаме върху решетка да изстива.
Може да се реже, щом изстине.
**Аз сложих ръжено, пшенично, ленено и брашно от нахут. Разбира се може да сложите изцяло само бяло брашно например, както и да варирате с количествата - което ви харесва повече от него сложете най-много, а може да добавите и други видове брашна
Коментари