Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топла вода или мляко, прибавя се захарта и се разбърква. Прибавя се олиото, разбитото яйце, след това брашното със солта. Меси се нелепнещо тесто. Повече брашно не се слага, за да не е твърдо тестото, ако лепне много, допустимо е да се поръси с 1-2 щипки.
Леко се разпъва във въздуха с ръце и се разстила в намазнена голяма тава, на тънък блат.
Намазва се с доматеното пюре, настъргва се половината кашкавал. Отгоре се накъсва моцарелата, топеното сирене, нарязания на тънко бекон. Поръсва се с другата половина настърган кашкавал, риган, черен пипер.
Чушката се нарязва на кръгчета и се подрежда отгоре.
Полива се на тънка струйка с малко олио.
Пече се в максимално загрята фурна около 15-20 минути.
Коментари
Браво на майсторката!!!