Домашно бадемово сирене

Домашно бадемово сирене
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
720 мин.
Общо
725 мин.
"Как ще гарнирате това веган сирене от бадеми? Изглежда чудно."

Необходими Продукти

  • сурови бадеми - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л. (може и ябълков оцет)
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 3 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички съставки в блендер и разбийте на висока степен за около 4-5 минути.

След това изсипете готовата смес в тензух, завържете го на топка, изчакайте няколко минути да се отцеди течността и стиснете леко тензуха.

Оставете сместа в тензуха, като под него трябва да има купа и го оставете да се охлади за 12 часа.

Накрая внимателно отстранете тензуха и поставете готовото веган сирене в подходяща кутия.

Ако желаете при процеса на разбиване на съставките може да добавите към сместа за бадемовото сирене различни видове подправки, по този начин то ще стане по-ароматно.

Вижте също как да си направите веган сирене от конопено семе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: