Начин на приготвяне
Почистете добре свежо набраните диви гъби.
Ако е необходимо, използвайте мека гъба, за да се изчистят остатъците от почва и горски тревички.
Нарежете гъбите на средно големи парчета.
След това леко напръскайте с вода парчетата гъби.
Посолете и оставете за 10 минути, за да поемат от солта.
След това добавете царевичното брашно и разбъркайте добре, за да полепне равномерно по гъбите.
Нарежете чесъна на ситно.
В дълбок тиган сгрейте маслото.
Добавете оваляните в царевично брашно гъби.
Добавете ситно нарязания чесън.
Като се запържат, започнете да бъркате и ако е необходимо, добавете малко сол.
Подправете с черен пипер и кимион по желание. Може да ги задушите за малко.
Пържете до готовност. Готовите пържени гъби придобиват леко златист загар.
Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да се отдели излишното масло.
Поднесете пържени диви гъби с царевично брашно, докато са топли, като гарнитура към ястия с месо и ориз.
Добър апетит!
Вижте още съвети за панирането на манатарки, както и всички наши вкусни рецепти за супа с челядинки.