Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав сладкиш с царевично брашно и какао

Пухкав сладкиш с царевично брашно и какао

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пухкав сладкиш с царевично брашно и какао1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не е нужно да изкупите магазина, за да направите страхотен сладкиш - доказателството е пред вас"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 чаша
  • брашно - 1/2 за кекс
  • какао - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • газирана вода
  • захар - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и се прибавя захарта, а после и мазнината. В отделен съд двете брашна се смесват с бакпулвера и какаото, а после много внимателно се добавят към първата смес. Полученото се разрежда с газирана вода на около, така че да се добие гъста каша.

Влагат се стафидите и се разбърква още веднъж. Сместа се изсипва в намазнена форма за торта или кекс и се пече около 40 минути на 160 градуса. Полученият кекс може да се похапне с конфитюр, сметана или друго сладко изкушение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: