Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Десерт с биволско мляко, вишни и касис

Десерт с биволско мляко, вишни и касис

Десерт с биволско мляко, вишни и касис
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Свеж, вкусен, пъстър и засищащ десерт с биволско мляко, вишни и касис."

Необходими Продукти

  • кисело биволско мляко - 500 г
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • банани - 2 бр.
  • вишни - 150 г
  • касис - 100 г
  • кафява захар - 1 с.л.
  • шоколадов топинг - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си подходящи купи или чаши, в които ще подредите десерта.

В отделна купа разбъркайте киселото биволско мляко с меда и ванилията до гладкост.

Ако желаете по-свеж вкус – добавете фино настъргана лимонова кора.

Разпределете в млечната смес в купи, като напълните 2/3 от обема.

След това започнете с подготовката на плодовете.

Измийте свежите вишни и касис. Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета.

В тиган задушете леко вишните и касиса с меда и 1 ч.л. масло.

Гответе 2–3 минути, докато плодовете пуснат сок и се карамелизират.

Свалете от огъня и внимателно добавете бананите – само да се загреят леко, без да се разкашкат.

Оставете да се охлади и разпределете върху млякото.

Декорирайте със свежи плодчета от вишните и касисът.

Залейте всяка порция с тънък слой от шоколадовата смес. Този свеж млечен крем наподобява плодова салата и мелба. Идеален е за летните жеги.

Приятно хапване на десерта с биволско мляко, вишни и касис!

Прочетете за полезните свойства на биволското мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: