Начин на приготвяне
Подгответе си подходящи купи или чаши, в които ще подредите десерта.
В отделна купа разбъркайте киселото биволско мляко с меда и ванилията до гладкост.
Ако желаете по-свеж вкус – добавете фино настъргана лимонова кора.
Разпределете в млечната смес в купи, като напълните 2/3 от обема.
След това започнете с подготовката на плодовете.
Измийте свежите вишни и касис. Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета.
В тиган задушете леко вишните и касиса с меда и 1 ч.л. масло.
Гответе 2–3 минути, докато плодовете пуснат сок и се карамелизират.
Свалете от огъня и внимателно добавете бананите – само да се загреят леко, без да се разкашкат.
Оставете да се охлади и разпределете върху млякото.
Декорирайте със свежи плодчета от вишните и касисът.
Залейте всяка порция с тънък слой от шоколадовата смес. Този свеж млечен крем наподобява плодова салата и мелба. Идеален е за летните жеги.
Приятно хапване на десерта с биволско мляко, вишни и касис!
Прочетете за полезните свойства на биволското мляко.