Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Хрупкав паниран кашкавал с шафран

Хрупкав паниран кашкавал с шафран

Хрупкав паниран кашкавал с шафран2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хрупкав паниран кашкавал с шафран - един различен начин на поднасяне на любимото ястие с кашкавал."

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г твърд
  • яйца - 2 бр
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • шафран - 1/2 ч.л.
  • топла вода - 2 с.л.
  • брашно - 100 г
  • галета - 150 г
  • царевично брашно - 1 с.л
  • нишесте - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За пържене
  • олио - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте шафрановите нишки с 2 с.л. вряла вода и ги оставете да се накиснат за поне 10 минути, докато пуснат цвят и аромат. Това ще даде златист оттенък и фин аромат на панировката.

Нарежете кашкавала на плоски правоъгълници с дебелина около 1.5 см. За най-добър резултат ги поставете за 10 минути във фризера — това предотвратява разтичането по време на пържене.

В купа разбийте яйцата с млякото и добавете шафрановата вода. Оставете сместа да престои още няколко минути.

В отделна чиния смесете брашното с нишестето, царевичното брашно, сол и черен пипер.

В трета чиния сложете галетата.

Оваляйте всяко парче кашкавал: Първо в брашното. После в шафрановата яйчена смес. Накрая в галетата — притиснете добре, за да полепне равномерно.

Ако искате по-дебела и хрупкава коричка, повторете потапянето в яйце и галета още веднъж.

Загрейте мазнината до 180°C.

Пускайте кашкавалчетата поетапно, без да се допират. Пържете до златисто и хрупкаво – около 1–2 минути от всяка страна.

Изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Може да се изпекат и във фурна, намазани с масло, при 200°C за около 12–15 минути. Ще станат по-малко хрупкави, но по-леки.

Поднесете горещи, със златист шафранов блясък.

Този паниран кашкавал с шафран е подходящ както за гурме предястие, така и за основно в комбинация със свежа салата или фини дипове.

Вижте още важни съвети при приготвяне на кашкавал пане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: