Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Турска марината за пилешко

Турска марината за пилешко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2461k1k2
Турска марината за пилешко
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Турска марината за пилешко и един трик как да овкусите месото по-лесно."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г (1 кофичка)
  • чесън - 3 скилидки (пресован или настърган)
  • зехтин или олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сладък пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - ½ ч.л. (по избор)
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • кориандър - ½ ч.л. смлян (по желание)
  • лимонов сок - от ½ лимон
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • доматено пюре - 1 с.л. или лютеница
  • горчица - 2 ч.л. (по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за мариноване на пилето се смесват в купа и се разбъркват много добре до хомогенна смес.

Пилешкото месо се нарязва (гърди, бутчета, шишчета и др.) и се слага при маринатата. Разбърква се добре като трябва месото да е покрито равномерно.

Или както е в моя случай - намажете обилно цялото пиле с марината и оставете настрани поне за час-два (най-лесно ми е, когато набуча пилето на бутилка, тъй като така маринатата се маже навсякъде и равномерно, но вие можете да си го направите, както на вас ви е по-удобно). Ако има възможност и време - най-хубави резултати се постигат, когато месото се остави да се маринова за една нощ.

Така маринованото месо с турска марината за пилешко може да се сготви на грил, тиган, фурна или печете пилето в еър фрайър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: