Начин на приготвяне
Всички съставки за мариноване на пилето се смесват в купа и се разбъркват много добре до хомогенна смес.
Пилешкото месо се нарязва (гърди, бутчета, шишчета и др.) и се слага при маринатата. Разбърква се добре като трябва месото да е покрито равномерно.
Или както е в моя случай - намажете обилно цялото пиле с марината и оставете настрани поне за час-два (най-лесно ми е, когато набуча пилето на бутилка, тъй като така маринатата се маже навсякъде и равномерно, но вие можете да си го направите, както на вас ви е по-удобно). Ако има възможност и време - най-хубави резултати се постигат, когато месото се остави да се маринова за една нощ.
Така маринованото месо с турска марината за пилешко може да се сготви на грил, тиган, фурна или печете пилето в еър фрайър.