Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Турска баница с пилешко месо

Турска баница с пилешко месо

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Турска баница с пилешко месо
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
1
"Турска баница с пилешко месо за любителите на ориенталската кухня"

Необходими Продукти

  • Тесто за кори
  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • Плънка
  • пилешко филе - 700 г
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Турска баница с пилешко месо за любителите на ориенталската кухня.

Приготвяме си тестото за корите, като смесваме изброените продукти и замесваме тесто за баница. Оставяме тестото да почине.

Филето сваряваме, оставяме да се охлади и накъсваме на конци. В тиган ги задушаваме в масло нарязаните на ситно лук и гъби, добавяме накъсаното месо, готвим до зачервяване на месото.

Тестото разточваме на тънки кори за баница, мажем с мазнина и слагаме от плънката, навиваме на руло и подреждаме в намазнена тава прекрасна вита баница.

Намазваме с яйце и поръсваме със сусам, печем турската баница на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: