Турска кавърма с пилешко

Турска кавърма с пилешко
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Нямаме против и всеки ден да си хапваме пилешка кавърма, но, разбира се, приготвена точно по този начин"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • пилешко филе - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • сол
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 40 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бяло вино - 80 мл
  • нишесте - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накълцайте лука на полумесеци, задушете в мазнина за пет минути. Измийте, нарежете и добавете при него пилешкото филе.

Почистете и нарежете гъбите и морковите. Добавете ги и гответе още пет минути под капак.

Нарежете и останалите продукти за пилешката кавърма - доматите, чушките, чесъна и праза. Добавете ги при другите.

Овкусете с червен пипер и дафинов лист. Щом вкусната кавърма заври, сипете виното.

Когато се изпари, добавете доматения сок и гответе турската кавърма с пилешко 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: