Начин на приготвяне
Всички течни съставки се смесват и бъркат хубаво, докато получената смес стане еднородна и балансирана.
Подправките се накълцват, ако са пресни, или се счукват в дървено хаванче, ако са сушени. Те се прибавят в сместа за маринатата и пак се разбърква.
Пилешките гърди се почистват и измиват. Нарязват се на фини слайсове като пържолки - около сантиметър дебели.
С маринатата се заливат пилешките пържоли, като е най-добре е това да стане в дълбок съд. След това се покрива с фолио и се слага за 6-7 часа в хладилник.
Маринованото пилешко се пече на тиган, грил или скара до златисто.
След изпичането може да поръсите с накълцан розмарин или някоя друга ваша любима подправка, ако я сметнете за подходяща.