Начин на приготвяне
Започнете с подготовка на картофите.
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода до пълна готовност.
Отцедете и оставете да изстинат леко, след което ги намачкайте или пресовайте без да остават бучки.
Почистете и нарежете лука на марки парчета.
В тиган загрейте зехтин и задушете лука заедно с чесъна, докато омекнат и леко се карамелизират.
Добавете розмарина и запържете за 30 секунди, за да се освободи ароматът му.
Време е за оформяне на сместа.
Към картофеното пюре добавете задушения лук с подправките, яйцето, нишестето и галетата.
Посолете и добавете черен пипер на вкус. Омесете добре, докато получите гъста, но оформяема смес.
Ако е твърде влажна — добавете още галета.
Оформете 6–8 шницела с дебелина около 1.5 см.
Оваляйте първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета.
Запържете картофените шницели в загрято олио или смес от олио и масло до златисто и хрупкаво от двете страни, по 2–3 минути на страна.
Подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете картофените шницели с розмарин с бял сос и гарнитура по желание. Добър апетит!
За да избегнете провалите в кухнята, вижте също защо се пръскат картофените кюфтета и някои лесни и вкусни идеи за подходящи гарнитури за картофени кюфтета.
Коментари