Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета на фурна с моркови и лук

Кюфтета на фурна с моркови и лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кюфтета на фурна с моркови и лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Гениално - за да не станат прекалено сухи кюфтетата, ще ги приготвим на фурна със сочни зеленчуци и много мерак"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г телешка
  • лук - 1 глава кромид
  • яйца - 1 брой
  • хляб - 1 филийка сух
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 2 - 3 броя
  • лук - 10 броя, малки главички
  • домати - 3 броя
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сместа за кюфтетата като размесите каймата, накълцания кромид, яйцето, хляба, кимиона, подправена със сол и черен пипер.

Оформете неголеми кюфтенца и ги изпържете в олио.

Загрейте мазнина и сложете нарязаните на кръгчета моркови и целите почистени главички лук да се задушават. След малко добавете и накълцаните на ситно домати, доматеното пюре, овкусете и оставете да поври.

В голяма тава разпределете кюфтетата, залейте ги с доматената смес, наредете парченца масло и сложете да се запече малко на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: