Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с моркови и лук на фурна

Пъстърва с моркови и лук на фурна

Пъстърва с моркови и лук на фурна
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Казват, че е полезно да ядем риба поне два пъти седмично. Кога за последно готвихте пъстърва?"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркова - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • домата - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • целина - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата.

В тава я слагаме заедно с нарязаните зеленчуци и подправките.

Разреждаме доматеното пюре с 1 чаена чаша вода и добавяме към зеленчуците.

Върху рибата пъстърва редим резенчета домати и резенчета лимон.

Добавяме олио и печем рибата в предварително загрята фурна до готовност.

Сервирайте пъстърва с моркови и лук на фурна с подходяща напитка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: