Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180°C (без вентилатор).
В купа разбийте с тел или миксер яйцата със захарта до пухкава смес.
Добавете олиото, млякото и ванилията. Разбъркайте добре.
Пресейте брашното с бакпулвера и солта, и го добавяй поетапно към течната смес.
Бъркайте до получаване на гладко тесто с консистенция като боза – ако е прекалено гъсто, добавете още 1–2 с.л. мляко. Изсипете шоколадовите капки (или натрошен шоколад по избор), разбъркайте.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма (или покрита с хартия за печене).
Пече се 35–45 минути или до суха клечка като внимавате да не отваряте фурната първите 25 минути!
Вижте също как да си направите перфектния ябълков кекс и чудно вкусен мраморен кекс.