Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Моят мек и сладък кекс с 2 яйца

Моят мек и сладък кекс с 2 яйца

редакция:
Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2511k1k2
Моят мек и сладък кекс с 2 яйца
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Незабравимо сладко изкушение – моят мек и ароматен кекс с 2 яйца - удоволствие с всеки хапка."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 180 г (около 1 ч.ч.)
  • прясно мляко - 200 мл (може и вода, ако нямаш)
  • олио - 100 мл
  • брашно - 300 г (около 2 ч.ч.)
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 - 12 г)
  • ванилия - 1 пакетче или 1 ч.л. екстракт
  • шоколадови капки
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180°C (без вентилатор).

В купа разбийте с тел или миксер яйцата със захарта до пухкава смес.

Добавете олиото, млякото и ванилията. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното с бакпулвера и солта, и го добавяй поетапно към течната смес.

Бъркайте до получаване на гладко тесто с консистенция като боза – ако е прекалено гъсто, добавете още 1–2 с.л. мляко. Изсипете шоколадовите капки (или натрошен шоколад по избор), разбъркайте.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма (или покрита с хартия за печене).

Пече се 35–45 минути или до суха клечка като внимавате да не отваряте фурната първите 25 минути!

Вижте също как да си направите перфектния ябълков кекс и чудно вкусен мраморен кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: