Начин на приготвяне
Овкусете котлетите със сол и черен пипер от двете страни. Ако харесвате, добавете и малко сушен розмарин за повече аромат.
Загрейте голям тиган на средна до висока температура с 3 супени лъжици олио. Сложете котлетите в тигана с костта надолу и гответе около 4-5 минути от всяка страна, докато се образува златисто-кафява коричка. Ако са дебели, може да ги готвите и по-дълго време.
В процеса добавете нарязания на филийки чесън или целите скилидки чесън и розмариновите клонки в тигана за аромат. Те ще се запекат и ще овкусят месото.
След като са готови, извадете свинските котлети и ги поставете върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина. Изстискайте малко лимонов сок върху месото преди сервиране за допълнителна свежест.
За по-мека и сочна текстура, можете да ги оставите да починат 5 минути след готвенето. Насладете се на богатия аромат на чесън и розмарин, които ще превърнат това ястие във вкусна и ароматна класика!
Вижте също как да си приготвите разкошни пържоли с гъбен сос и опитайте непременно тези свински котлети с бяло вино.