Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети на тиган с чесън и розмарин

Свински котлети на тиган с чесън и розмарин

Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
9941k5
Свински котлети на тиган с чесън и розмарин1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Поднесете топлите свински котлети с гарнитура по избор — печени зеленчуци, сотирани картофи или свежа салата."

Необходими Продукти

  • свински котлети с кост - 4 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • розмарин - 2 стръка (или 1 ч.л. сух розмарин)
  • олио - 3 с.л. или зехтин
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете котлетите със сол и черен пипер от двете страни. Ако харесвате, добавете и малко сушен розмарин за повече аромат.

Загрейте голям тиган на средна до висока температура с 3 супени лъжици олио. Сложете котлетите в тигана с костта надолу и гответе около 4-5 минути от всяка страна, докато се образува златисто-кафява коричка. Ако са дебели, може да ги готвите и по-дълго време.

В процеса добавете нарязания на филийки чесън или целите скилидки чесън и розмариновите клонки в тигана за аромат. Те ще се запекат и ще овкусят месото.

След като са готови, извадете свинските котлети и ги поставете върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина. Изстискайте малко лимонов сок върху месото преди сервиране за допълнителна свежест.

За по-мека и сочна текстура, можете да ги оставите да починат 5 минути след готвенето. Насладете се на богатия аромат на чесън и розмарин, които ще превърнат това ястие във вкусна и ароматна класика!

Вижте също как да си приготвите разкошни пържоли с гъбен сос и опитайте непременно тези свински котлети с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: