Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли с розмарин и чесън

Свински вратни пържоли с розмарин и чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински вратни пържоли с розмарин и чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
72 мин.
Порции
2
"Свински вратни пържоли, които си подхождат с всякаква гарнитура"

Необходими Продукти

  • пържоли - 2 бр. дебели (650 г) от свински врат
  • розмарин - 1 с.л. сушен + 1 стрък пресен
  • бира - 250 мл.
  • зехтин - за поръсване
  • чесън - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - 1 - 2 щипки
  • лют пипер - 1 - 2 щипки (на люспи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете големите вратни пържоли. Сложете ги в намазнена тавичка и натрийте с лют пипер, сушен розмарин, кимион и черен пипер, както и с малко зехтин. Оставете ги да се отпуснат така на стайна температура.

През това време обелете главата чесън само от най- външната суха обвивка и разчленете на скилидки. Две от тях обелете напълно, нарежете на тънко и мушнете между гънките на свинското.

Останалите небелени скилидки може леко да смачкате или да оставите така. Сложете ги около месото и залейте с бирата. Ако пържолите не са много мазни, може да поръсите с още зехтин.

Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и печете докато месцето стане крехко, а бирата се е редуцирала на половина.

Увеличете тогава фурната, посолете месото и печете до хубав загар без да прекалявате, за да не пресушите свинското. На мен ми отне около час, тъй като пържолите ми бяха доста дебелички и големи.

Поднесете с любима гарнитура, като поръсите всяка порция с прясно накълцан свеж розмарин и печените скилидки чесън.

Добър апетит със свински вратни пържоли с розмарин и чесън!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер е
02.07.2022 21:29
1