Начин на приготвяне
Котлетите се начуква през найлонов плик, в който се поставят. Смесват се малко олио, соев сос, черен пипер и майорана. Със сместа котлетите се намазват и престояват около час.
Почистените и измити гъби, лук и чесън се нарязват на едро, а беконът - на къси лентички.
В тиган с незалепващо покритие се налива много малко олио. Когато то се загрее достатъчно, се запържват от двете страни котлетите, колкото да хванат коричка и да се запази сочността им.
Изваждат се и се поставят в затоплена чиния.
В същия тиган се прибавят лукът, чесънът, гъбите, беконът. Добавя се малко сол - допълнителното овкусяване ще се получи от сиренето. Запържват се, докато лукът добие златист цвят, след което котлетите се връщат в тигана, добавят се бирата и ако е останало нещо от марината, се добавя и то.
Тиганът се похлупва с капак и продуктите се оставят на среден огън да се задушават. След около 2-3 минути котлетите се покриват с резенчета от топено-пушеното сирене. Тиганът се похлупва отново.
От време на време котлетите трябва да се побутват, за да не загорят.
Задушаването продължава до готовност и докато остане на мазнина.