Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с гъби и бира на тиган

Свински котлети с гъби и бира на тиган

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Свински котлети с гъби и бира на тиган
Снимка: Величка Калева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Сочни, ароматни и приготвени лесно на тиган - перфектните котлети за изгладнели лакомници"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 3 бр. по - големи
  • чесън - 6 - 7 големи скилидки
  • лук - 2 големи глави
  • гъби - 6 - 7 бр. големи
  • соев сос - 6 с.л.
  • бекон - 70 - 80 г (шунка)
  • топено сирене - 120 - 130 г пушено
  • бира - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • майорана
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начуква през найлонов плик, в който се поставят. Смесват се малко олио, соев сос, черен пипер и майорана. Със сместа котлетите се намазват и престояват около час.

Почистените и измити гъби, лук и чесън се нарязват на едро, а беконът - на къси лентички.

В тиган с незалепващо покритие се налива много малко олио. Когато то се загрее достатъчно, се запържват от двете страни котлетите, колкото да хванат коричка и да се запази сочността им.

Изваждат се и се поставят в затоплена чиния.

В същия тиган се прибавят лукът, чесънът, гъбите, беконът. Добавя се малко сол - допълнителното овкусяване ще се получи от сиренето. Запържват се, докато лукът добие златист цвят, след което котлетите се връщат в тигана, добавят се бирата и ако е останало нещо от марината, се добавя и то.

Тиганът се похлупва с капак и продуктите се оставят на среден огън да се задушават. След около 2-3 минути котлетите се покриват с резенчета от топено-пушеното сирене. Тиганът се похлупва отново.

От време на време котлетите трябва да се побутват, за да не загорят.

Задушаването продължава до готовност и докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: