Начин на приготвяне
Нарязвате картофите на полумесеци, поставяте ги в тава, след което ги посолявате и поръсвате с малко черно пиперче.
Поставете две стръкчета розмарин и четири или пет полумесеца лимон. След това сложете половин бучка (от малките пакетчета) масло и 30 мл олио, както и лимонов сок (според желанието ви, аз препоръчвам 40-60 мл. от жълтите бутилчици).
Накрая разтворете едно зеленчуково бульонче в топла вода и залейте картофките, като трябва да добавите допълнително вода, докато картофите са почти покрити с вода (но не изцяло, отгоре трябва да може да ги пипнете).
Завийте с фолио, печете ги 35 минути на 200 градуса и след това махнете фолиото. Печете на 250 градуса за 10 минути (или ако имате вентилатор в печката, го пуснете и не увеличавайте температурата).