Начин на приготвяне
В купичка смесете 2-3 лъжици зехтин, нарязания на ситно магданоз, 1 лъжица лимонов сок, две скилидки пресован чесън, 1 щипка сол и 1 щипка прясно смлян черен пипер. Разбъркайте добре, за да се слеят ароматите.
Намажете рибата със сместа от подправките и я оставете 5 минути да поеме ароматите. Останалата част от марината ще излеем на рибата когато стане готова.
Загрейте тиган с малко зехтин или олио на средна температура. Поставете филетата в тигана и ги запържете по около 3-4 минути от всяка страна, докато придобият златиста коричка и са добре изпечени.
В същото време, в отделен тиган или тавичка, запържете две скилидки чесън за кратко, без да изгаря. След това добавете нарязаните на половинки чери домати и ги гответе за 2-3 минути, докато омекнат леко.
Поднесете филето от морски дявол като излеете оставащата марината върху него и наредете малко чери доматки и резен лимон. Може да го поръсите с други пресни подправки като босилек и копър. Приятен апетит.
Вижте също как да си приготвите морски дявол с каперси и маслини и разберете кои са най-вкусните морски риби.