Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от морски дявол с чери домати и магданоз

Филе от морски дявол с чери домати и магданоз

Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
9991k5
Филе от морски дявол с чери домати и магданоз1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вкусни и ароматни филенца от морски дявол - лек и ароматен деликатес, който се отличава с свежест и морски вкус."

Необходими Продукти

  • филе от морски дявол - 4 филета или от друга бяла риба
  • чери домати - 200 г
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесете 2-3 лъжици зехтин, нарязания на ситно магданоз, 1 лъжица лимонов сок, две скилидки пресован чесън, 1 щипка сол и 1 щипка прясно смлян черен пипер. Разбъркайте добре, за да се слеят ароматите.

Намажете рибата със сместа от подправките и я оставете 5 минути да поеме ароматите. Останалата част от марината ще излеем на рибата когато стане готова.

Загрейте тиган с малко зехтин или олио на средна температура. Поставете филетата в тигана и ги запържете по около 3-4 минути от всяка страна, докато придобият златиста коричка и са добре изпечени.

В същото време, в отделен тиган или тавичка, запържете две скилидки чесън за кратко, без да изгаря. След това добавете нарязаните на половинки чери домати и ги гответе за 2-3 минути, докато омекнат леко.

Поднесете филето от морски дявол като излеете оставащата марината върху него и наредете малко чери доматки и резен лимон. Може да го поръсите с други пресни подправки като босилек и копър. Приятен апетит.

Вижте също как да си приготвите морски дявол с каперси и маслини и разберете кои са най-вкусните морски риби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: