Начин на приготвяне
Измийте добре цацата и я подсушете. Посолете я и поръсете с черния и червения пипер.
В купичка разбийте яйцата с малко сол.
В друга плоска чиния сложете брашното и го смесете с щипка сол.
Потопете цацата първо в брашното, след това в яйцето, и след това още веднъж в брашното, ако желаете по-хрупкава коричка.
Загрейте олио в дълбок тиган или касерола. Изпържете цацата до златисто и хрупкаво – около 2-3 минути от всяка страна. Извадете цацата и поставете върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина.
Обелете лука и го нарежете на кръгчета. В купа излейте газираната вода. Потопете лучените кръгчета в течността. След това ги поставете върху решетка или чиния и ги подправете с малко сол и пипер.
Изпържете лука като внимавате да не го прегорите - около 1-2 минути на страна е достатъчно, като ги обръщате. Извадете лука и го оставете върху кухненска хартия да се отцеди.
Сервирайте цацата с резени лимон и лучена гарнитура. Можете да я поднесете с салата по избор или традиционните пържени картофи.
Вижте също как да си направите цаца на фурна и традиционните лучени кръгчета, които са изключително подходящи за пържена цаца.