Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена цаца на шишче

Пържена цаца на шишче

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Супер лесно, супер вкусно - вкусна идея, която определено заслужава не една, а поне две бирички"

Необходими Продукти

  • цаца - 500 г
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • брашно - 1 к.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива хубаво с вода и се отцежда.

Вземат се тънки дървени шишчета и се нанизва за главата на шишчето по 7-8 рибки.

Овалват се в брашно и пържим в загрято олио от двете страни.

Изважда се в чиния и шишчето се сваля.

Поръсваме цацата с малко сол и сервираме - чудесна е с една бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Цаца с пържени картофки и чаша студена бира с лимон - напомняне, че и ние някога сме били на море.
12.06.2016 20:12
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много е удобно когато рибата се наниже на шишче, за самото пържене и аз имам такава рецепта но с речна риба.
30.05.2016 00:44
1