Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с печени блатове

Бисквитена торта с печени блатове

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Бисквитена торта с печени блатове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета
"Една по-различна бисквитена торта, в която ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • лимони - настъргана кора от 1/2 лимон
  • за крема
  • нишесте - 2 пакетчета по избор
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зaпочнете да разбивате жълтъците със захарта продължително, докато станат на пухкав крем. Добавете бавно пресятото брашно и лимоновата кора. По желание добавете малко коняк към сместа.

Разбийте белтъците на твърд сняг и съединете смесите. Сипете в неголяма форма, застлана с хартия за печене и намазнена. Сложете да се изпече до готовност в слаба фурна.

Готовият блат се охлаждат малко, но трябва да е леко топъл, докато го режете на 3-4 отделни блата.

Кремът за тортата се приготвя според указанията на опаковката на нишестето, а по желание може да сглобите тортата и с друг крем.

Отгоре украсата може да е от ядки или настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: