Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента - царевична каша

Полента - царевична каша

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Полента - царевична каша2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 250 г
  • вода - 1 л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете царевичното брашно в леко подсолена вряща вода.

Възварете и намалете огъня.

При постоянно разбъркване варете полентата около 20 минути.

Поднесете полентата веднага или я разстелете върху изплакната с вода тавичка, оставете да изстине и нарежете полентата на различни фигури.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: