Начин на приготвяне
1 ч.ч. = 250 мл
Загрейте 3 чаши вода с лъжица зехтин и чаена лъжичка сол.
Щом водата заври, прибавете полентата на тънка струя, бъркайки непрекъснато.
Оставете на котлона, докато се сгъсти, като не спирате да бъркате.
След това прибавете към готовата полента маслото, натрошено на едро краве сирене и половината от пармезана.
Разбъркайте и прехвърлете сместа в намазана със зехтин тавичка с диаметър 26 см.
Върху полентата наредете разполовени чери домати и поръсете със ситно нарязани пресни листа босилек.
След това поръсете и с моцарелата и останалия пармезан.
Финално полейте със струйка зехтин и сложете да се пече полентата в предварително загрята фурна на 200 °C за 20-25 минути.
Готовата запечена полента оставете за малко да се охлади и сервирайте като предястие или лека вечеря с чаша хубаво вино.
Бон Апети!
Коментари