Сладка полента

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Сладка полента
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не сте опитвали качамак в сладък вариант - бързо да поправите този пропуск"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 250 г
  • бяло брашно - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • царевично олио - 2 с.л.
  • За сироп
  • захар - 600 г
  • вода - 750 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме всички продукти в купа и с помощта на миксер ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в квадратна, намазана с мазнина тава, и печем полентата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Изваждаме и оставяме да изстине.

За сиропа:

В съд върху котлона слагаме захарта с водата да врят за около 7-8 минути.

Отстраняваме от огъня и добавяме сока на лимона. Изсипваме горещия сироп върху изстиналата полента и покриваме съда. Оставяме за 24 часа да попие сиропът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: