Начин на приготвяне
Обелете бананите и ги разрежете на две напречно (както на снимката).
Във всяко парче набучете на дървена клечка или шишче и го поставете във фризера за около 30 - 40 минути, за да се стегнат.
Разтопете шоколада на водна баня, като добавиш кокосовото масло.
Потопете замразените банани в шоколада и веднага украсете с избраните поръски. Един можете да украсите със счукани ядки, един с цветни пръчици, друг с кокосови стърготини - изберете сами.
Оставете бананите на клечка с шоколад върху хартия за печене и ги върнете във фризера за още 15 - 20 минути, докато се втвърдят напълно. След което могат да се сервират веднага или да се съхраняват във фризер до 1 седмица.
Вижте също как да си направите бананови мъфини и вкусен бананов хляб без захар.