Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Банани на клечка с шоколад и поръска

Банани на клечка с шоколад и поръска

Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
1k2k5
Банани на клечка с шоколад и поръска1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Банани на клечка, покрити с нежен шоколад и любими поръски - ядки, кокос или цветни пръчици. Само няколко съставки, без добавена захар, без угризения - идеалната лятна закуска, десерт или изненада за децата."

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр.
  • черен шоколад - 150 г или млечен
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • [за украса - по избор]
  • ядки - лешници, орехи, бадеми
  • кокосови стърготини
  • цветни пръчици
  • какаови зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете бананите и ги разрежете на две напречно (както на снимката).

Във всяко парче набучете на дървена клечка или шишче и го поставете във фризера за около 30 - 40 минути, за да се стегнат.

Разтопете шоколада на водна баня, като добавиш кокосовото масло.

Потопете замразените банани в шоколада и веднага украсете с избраните поръски. Един можете да украсите със счукани ядки, един с цветни пръчици, друг с кокосови стърготини - изберете сами.

Оставете бананите на клечка с шоколад върху хартия за печене и ги върнете във фризера за още 15 - 20 минути, докато се втвърдят напълно. След което могат да се сервират веднага или да се съхраняват във фризер до 1 седмица.

Вижте също как да си направите бананови мъфини и вкусен бананов хляб без захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: